Startpagina
Favorieten

De alternatieve encyclopedie 
Blond haar, blauwe ogen: één van de zeven schoonheden
Blond haar, blauwe ogen: één van de zeven schoonheden
Klik op de foto!
Zeven Schoonheden
Geplaatst op zondag 11 mei 2008

UNIEK EN DOOR DE NATUUR GEGEVEN

Aan uiterlijk wordt steeds meer waarde gehecht, maar wàt schoonheid is kan eigenlijk niemand precies omschrijven. Iedere tijd heeft bovendien weer zijn eigen schoonheidsidealen. Rubens schilderde in de 17e eeuw Venus vooral als een volslanke vrouw overeenkomstig het beeld van schoonheid in die dagen. De laatste decennia lopen vooral heel dunne modellen (‘vel over been’) de catwalk en bepalen daarmee de mode. Hoewel, de weerstand daartegen groeit. Het Europees Parlement discussieert er zelfs serieus over om een wet aan te nemen die modeshows met deze wel erg magere modellen verbiedt. Hiermee wil het voorkomen dat jonge meiden om aan het heersende schoonheidsideaal te voldoen in een anorexia vervallen.

Schoonheid zit tussen je oren

Een uitdrukking die je steeds vaker hoort is, luidt ‘Schoonheid zitten tussen de oren’. Bedoeld wordt in eerste instantie niet een knap gezicht, maar hoe jezelf met schoonheid omgaat. Wie zich goed voelt en tevreden is met zichzelf zal dat ook sneller uitstralen en is daarom al een schoonheid.

Toch zijn er nog niet zo lang geleden Zeven Schoonheden bepaald, al kun je ook daar natuurlijk weer over van mening en vooral smaak verschillen. Het gaat om uiterlijke kenmerken die sommige mensen van nature meekrijgen en daardoor redelijk uniek zijn:

1.    Blauwe ogen met bruin haar of bruine ogen met blond haar

2.   Lange en gekrulde wimpers

3.   Moedervlekje links of rechts boven je lip

4.   Sproeten

5.   Amandelvormige ogen.

6.   Spleetje tussen de tanden

7.   Kuiltjes in je kin of wangen