Startpagina
Favorieten

De alternatieve encyclopedie 
De langste plaatsnaam in Nederland telt 27 letters. Lang? Ja, maar de hoofdstad van Thailand heeft een naam die officieel 163 letters telt..!
De langste plaatsnaam in Nederland telt 27 letters. Lang? Ja, maar de hoofdstad van Thailand heeft een naam die officieel 163 letters telt..!
Klik op de foto!
Plaatsnaam
Geplaatst op woensdag 14 oktober 2009

 

De langste plaatsnaam telt 163 (!) letters: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. In Thailand noemen ze deze hoofdstad Krung Thep, wij hebben het over Bangkok.

De letterlijke vertaling van deze lange naam: De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd.

En in Nederland? Gasselterboerveenschemond (25 letters) wordt algemeen als de langste plaatsnaam van ons land beschouwd. De naam van dit onder de gemeente Aa en Hunze (Drenthe) vallende dorpje telt een letter meer dan die van het naburige Gasselternijveenschemond.