Startpagina
Favorieten

De alternatieve encyclopedie 
Naturalisatie
Geplaatst op zaterdag 03 mei 2008

EENS EEN MAROKKAAN, ALTIJD EEN MAROKKAAN

Naturalisatie is dat je van nationaliteit verandert. Een Amerikaan die zich in ons land vestigt, kan onder een aantal voorwaarden de Nederlandse nationaliteit krijgen en wordt dus genaturaliseerd tot Nederlander.

In Nederland heeft destijds Minister Verdonk geregeld dat wie in ons land komt wonen en Nederlander wil worden, afstand moet doen van de oorspronkelijke nationaliteit. Zodat je niet bijvoorbeeld én een Nederlands én een Turks paspoort kunt hebben. Verdonk vindt dat je daardoor beter kan integreren (aanpassen) aan het land waar je wil wonen.

Helaas staat die Nederlandse wet haaks op die van een aantal andere landen. Prinses Maxima bijvoorbeeld kan er wel voor kiezen Nederlandse te worden maar toch zal ze ook haar hele leven Argentijnse blijven. Waarom? Er zijn 17 landen op de wereld waar de wet het niet toestaat dat je afstand doet van de nationaliteit die je krijgt bij je geboorte. Eens een Griek altijd een Griek, eens een Marokkaan altijd een Marokkaan. Welke landen zijn dit?

Algerije, Argentinië, Bangladesh, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Eritrea, Griekenland, Jemen, Libië, Marokko, Mexico, Naura, Nicaragua, Syrië, Tunesië, Uruguay.