Startpagina
Favorieten

De alternatieve encyclopedie 


Klik op de foto!
Cyrus, Miley
Geplaatst op dinsdag 19 augustus 2008

Als de naam Miley Cyrus niets zegt, dan ken je haar waarschijnlijk toch wel als Hannah Montana. Miley speelt in deze tv-serie de rol van Miley Stewart, een tiener die gewoon naar school gaat maar wel een dubbelleven leidt. Als  ze een blonde pruik opzet verandert ze in de popster Hannah Montana. De serie is in Amerika razend populair onder tieners en is sinds enige tijd ook bij ons te zien via Jetix.

Ze werd geboren als Destiny Hope Cyrus (23-11-1992). Omdat ze als baby en kind altijd lachte. noemde haar vader en acteur Billy Ray Cyrus zijn dochter Smiley, door haar zelf verkort tot Miley. Ze was pas 11 jaar toen ze al begon met acteren, al waren het nog wel wat kleine rolletjes. Eerst in een aflevering van haar vader serie Doc, kort daarna in de film Big Fish (denk niet dat je Miley herkent, haar rol is beperkt tot één zin…) en vervolgens figureert ze in een videoclip van Rhonda.

Miley liep al vroeg allerlei audities af. Voor de nieuwe tv-serie Hannah Montana deed ze auditie voor de bijrol van Lilly (nu gespeeld door Emily Osment). De makers vonden haar wel wat jong maar eigenlijk veel meer geschikt voor de hoofdrol! Miley Cyrus werd Miley Stewart én Hannah Montana. De serie is een hit en dat geldt zeker ook voor de liedjes van Hannah Montana.  De TV-soundtrack stond binnen een week op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst en inmiddels zijn er meer dan 4 miljoen cd’s van verkocht.

Er zijn ook al twee muziekalbums onder haar eigen naam uitgebracht: Meet Miley Cyrus (met liefst 10 nummers erop die door Miley zelf zijn geschreven!) en Breakout (8 liedjes van Miley). Op dat laatste album is Katy Perry een van de achtergrondzangeressen, die ondertussen zelf ook een hit heeft met I kissed a girl.

Miley Cyrus is eigenlijk een tegenpool van Britney Spears die ook als tienerster doorbrak maar ondertussen vooral in het nieuws komt door overmatig alcoholgebruik, relatieproblemen en de vraag of ze haar kinderen wel kan opvoeden. Miley daarentegen is gewoon lief en aardig voor haar omgeving en door de roddelpers nooit te betrappen op  welk aanstootgevend gedrag dan ooit. Hoewel… één keer was ze geheel ontkleed te zien bij een fotosessie van Vanity Fair, het lichaam overigens gehuld in een grote badhanddoek. Miley haastte om zich te excuseren voor haar fans, nam afstand van de fotoserie en zei dat ze erin geluisd was. Natuurlijk werd ‘het’ Miley vergeven.