Startpagina
Favorieten

Altijd up-to-date!


 


Klik op de foto!
EEN WEG NAAR SCHOOL
Geplaatst op zondag 09 oktober 2011

TWEEDE BERICHT UIT MEXICO

Nu het huis af is, kijkt Mw vd Heerik verder in Mexico en doet verslag via de iPhone:

Hallo allemaal,

Vandaag een project bezocht in de tweede fase. Dat betekent dat huisjes in een dorp al minstens een jaar geleden gebouwd zijn. En dat de mensen van zo'n dorp nu met elkaar en de studenten overleggen over wat het dorp nu echt nodig heeft. Dit was in dit dorp een goede weg naar de school. Want als het regent staat de weg blank en moeten kinderen door de modder naar school. Dat hoeft nog niet erg te zijn, maar de directeur van de school laat leerlingen die onder de modder zitten niet binnen. Ook niet als je een half uur hebt gelopen. Dan zou je zeggen maar dan kun je toch extra schoenen meenemen of kleding. Maar de leerlingen dragen een schooluniform en daar hebben ze er maar eentje van. En voor twee paar schoenen is geen geld. De nieuwe weg is er nog niet, de regering heeft geen geld.

Wat er wel is zijn extra cursussen voor moeders en vaders. Bijvoorbeeld een cursus over het opstarten van een eigen bedrijfje. Of een cursus koken zodat er iets gezonder gegeten wordt.

Ook geven studenten extra les aan leerlingen die niet zo goed meekunnen op school. Omdat de klassen groot zijn, krijgen niet alle leerlingen aandacht. Zo was er een jongen die wel telkens over is gegaan en nu in groep 8 zit, maar nog helemaal niet kon lezen. Hij krijgt nu elke zaterdag extra hulp.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van verbeteringen. Eigenlijk is het huis maar een klein stapje naar een betere toekomst. En vandaag heb ik echt gezien dat er een betere toekomst is.

Mooi om te zien, geweldig dat ik een klein beetje heb kunnen helpen.

Groetjes

Juf vd Heerik