Startpagina
Favorieten

Altijd up-to-date!


 
MAVO EFFENT OOSTERHOUT TRAPT AF IN DONGEN
Geplaatst op woensdag 30 mei 2012

BN De Stem 30 mei 2012

OOSTERHOUT - Waarom trapt de Oosterhoutse mavo Effent de campagne Effent voor Cambodja af in café Modern aan het Dongense Oranjeplein? 'Nou dat is heel simpel.

Tien procent van onze leerlingen en dat zijn er dit jaar tachtig, komt uit Dongen. Wij zijn een streekschool, een specifieke mavo, en hebben dus veel leerlingen uit de regio. Vandaar dat wij dachten, laten wij deze actie nu eens in Dongen van start gaan,' legt docent Leon Peeters uit.

Met de keuze op het Oranjeplein heeft Effent alvast een voorproefje genomen op het komende EK voetbal, het Oranjegevoel. De leerlingenraad van Effent is de voortrekker van deze actie en zet zich met hun medescholieren in voor ruim dertig Cambodjaanse kinderen. Vooral Dongense ouders en leerlingen luisterden hoe Eline Maas, namens de leerlingenraad, en Peeters uiteenzetten dat er tot 7 juni geld ingezameld wordt. Geld om voor deze weeskinderen bedden te kunnen kopen en te zorgen dat zij ook naar school kunnen gaan.

'Mensen kunnen geven wat zij willen. Uit dankbaarheid hebben onze leerlingen oranje en rood-wit-blauwe pompoentjes gemaakt, die aan de gulle gevers worden uitgereikt,' vertelt schooldirecteur Jaap Oomen, die zelf geheel is gekleed in een oranje maatkostuum.

Nadat Maureen van Kemmeren en Hanna de Swart deze start vocaal hadden ondersteund, was het aan tweedeklasser Lars Verhulst om via een gedicht duidelijk te maken wat de noodzaak van deze actie is. Gisteren is de collecte in Dongen begonnen. Als een olievlek, via Oosterhout, moet deze zich uitbreiden in de regio.

De slotmanifestatie vindt op 7 juni in het Oosterhoutse centrum plaats.