Startpagina
Favorieten

Altijd up-to-date!


 
ASTERIX EN OBELIX INSPIREREN EERSTEJAARS
Geplaatst op dinsdag 01 mei 2012

Asterix en Obelix lokten ouders, opa's en oma's naar Effent voor een bijzondere thema-avond. De eerstejaars van de Mavo/Havo-klassen beelden de striphelden en hun avonturen uit in verschillende werkstukken.
 
Bezoekers ontmoetten de hoofdrolspelers uit de populaire strip in levende lijve of zagen ze terugkeren in zelfgemaakte afbeeldingen en zelfs via een heuse modeshow. Omdat bijna iedereen wel 'ns een strip van deze Galliërs gelezen heeft, kon men de eigen kennis ook testen in een heuse Asterix en Obelixquiz met als hoofdprijs een slok toverdrank.
Het omvangrijke oeuvre van onze helden lag ook uitgestald waaraan de leraar Frans bijdroeg met veel exemplaren in de oorspronkelijke taal. De hutten en nederzettingen uit deze Romeinse tijd waren minutieus nagemaakt en leerlingen veilden 5 van hun eigen schilderijen. De opbrengst gaat naar (wees)kinderen in Cambodja, het goede doel waar Effentleerlingen tot aan de zomervakantie geld voor inzamelen.
De bijzondere thema-avond was voorbereid in de lessen Nederlands 'want ook stripverhalen behoren tot de literatuur' laat docente Mw. Van den Heerik weten. En dat deze historische strips inspireren, maakten de leerlingen van de klassen 1a en 1b voldoende duidelijk.

 

Voor beelden van deze thema-avond, ga naar Fotoshoot.