Startpagina
Favorieten

Altijd up-to-date!


 
SPORTKLAS TROTSEERT BIVAKOEFENINGEN
Geplaatst op dinsdag 20 maart 2012

Je hebt een boomstam van anderhalve meter en een touw en de opdracht luidt een sloot van 2 meter breed over te steken. De 4e jaars Effent bevinden zich op een bosperceel in het Oosterhoutse gebied Het Blik. Mentor Mw. Van den Heerik heeft haar mentorklas - de eerste groep die met het vak lichamelijke opvoeding in haar examenpakket op Effent afstudeert – verrast op een soort bivak. De ‘sportklas’ wordt tot haar verbazing getrakteerd op de ene na de andere opdracht die vindingrijkheid, doorzettingsvermogen en vooral veel samenwerking vereisen.

Bedenker van al deze survivaloefeningen is stichting De Zetten, een initiatief van politieman Ries van Wanrooij en zijn zoon Rick, een ex-leerling van Effent die als militair werkzaam is. In gesprekken met hanggroep jongeren is wijkagent Van Wanrooij op het idee van zijn stichting gekomen.

De Effentscholieren zijn dankzij teamwork inmiddels de sloot overgestoken en voltooien uiteindelijk ook de andere, fysiek pittige opdrachten. De spierpijn op de volgende dag herinnert hen aan een bijzondere initiatief.