Startpagina
Favorieten

Altijd up-to-date!


 
DRINGEN VOOR DE DEUR VAN EFFENT
Geplaatst op dinsdag 20 maart 2012

Zestig basisschoolscholieren verdringen zich voor een klaslokaal van Effent. Bijzonder aan deze kinderen is dat ze allen OTV (OnderwijsTijdVerlenging) volgen. In groep 7 en 8 worden ze gemiddeld 3 uur per week bijgespijkerd op een aantal onderdelen. Op de middelbare school bij Effent - maar ook bij het Frencken, Hanze en Oelbert - wordt dit project 2 jaar lang voortgezet. Vandaag kunnen de kinderen van 6 basisscholen zien wat hen straks te wachten staat.

Binnengekomen bij de Mavo van Oosterhout zien de basisschoolkinderen de OTV-ers van Effent bezig met collages maken over een favoriet land. Over het nut van OTV vertelt tweedejaars Laaila: 'Ik had moeite met wiskunde, maar dankzij extra aandacht voor het rekenen, heb ik die achterstand helemaal weggewerkt.' Nivitha: 'Dat had ik ook, maar dan met taal. Gaat nu ook goed.' De leerlingen haasten zich overigens er bij te vertellen dat er in die extra lestijd ook 'veel leuke dingen gebeuren als leren koken, proeven doen in het scheikundelokaal en karate'.

De bezoekers komen van de basisscholen Paulo Freire, de Kameleon, Berkenhof, de Beiaard, de Ontdekking en Sterrendonk. Ze kijken hun ogen uit, zeker als ze in de aula in het voorbijgaan nog een generale zien van de eindexamenkandidaten muziek. 'Vet man', klinkt het, 'en daar gaan wij naar toe, ok dan!'