Startpagina
Favorieten

Altijd up-to-date!


 
DE WIJKAGENT IN DE KLAS
Geplaatst op woensdag 21 december 2011

De examenklassen van Effent troffen dinsdag 20 december 2011 de politie in hun klas aan. De wijkagenten van Dommelbergen, André Duister en Harrie van der Heiden, gaven de 15/16-jarige leerlingen een presentatie over jeugd en de wijk. Tijdens deze presentatie kwamen zaken aan de orde die voor hun relevant zijn zoals jeugdoverlast, vuurwerk, alcohol en drugsgebruik maar ook de gepleegde woninginbraken.

Naast hun toezichthoudende taak legden de wijkagenten ook uit dat jongeren, naast de vertrouwenspersoon op school, bij de politie terecht kunnen als er sprake is van huiselijk geweld of seksueel misbruik.

Tijdens de presentatie werd ook gerefereerd naar het thema 'Pak de overvaller, pak je mobiel!' en de 'politie zoekt app' voor de android telefoon en iphone. Deze voorlichting is ontstaan in goede samenwerking en overleg tussen de wijkagenten en de schooldirectie. Een voordeel voor beide partijen bleek want de politie kreeg op deze wijze snel contact met een grote groep jeugd en de onderwijsinstelling laat zien betrokken te zijn bij hun wijk en leerling-problemen na schooltijd.