Startpagina
Favorieten

Altijd up-to-date!


 
TIENER LAAT TUKTUK DOOR STAD RIJDEN
Geplaatst op zondag 24 juni 2012

Artikel op website van weekblad het Kanton

MET EEN TUKTUK DOOR OOSTERHOUT

Door: De Redactie

OOSTERHOUT - Een bijzonder verschijnsel in het Oosterhoutse straatbeeld: een tuktuk. De 13-jarige Effentleerlinge Julia van Eck had zich er in Cambodja wel ‘ns mee laten vervoeren en het leek haar wel een aardige stunt die in haar woonplaats te laten rijden. De kans kwam toen als voorzitter van de Leerlingenraad haar voorstel werd aangenomen geld in te zamelen voor 31 weeskinderen die daardoor naar school kunnen.
Julia in de tuktuk, geflankeerd door wethouder Bode en medescholiere Maxime Hazelzet.
Julia in de tuktuk, geflankeerd door
wethouder Bode en medescholiere Maxime
Hazelzet.

Met de tuktuk werd direct de aandacht op de campagne ‘Effent voor Cambodja’ gevestigd. Het eerste ritje - een historische, want er reed nog nooit eerder een tuktuk in Oosterhout - maakte Julia met wethouder Onderwijs en Jeugd Carla Bode. Bode was zo overtuigd van het goede doel dat ze de huur van de tuktuk mogelijk maakte. Andere passagiers werd een vrijwillige bijdrage gevraagd. Toen de regen spelbreker dreigde te worden, werd de tuktuk gemeden maar niettemin toch een vrijwillige donatie afgestaan door het winkelende publiek.

Campagne voor Cambodja

Effent, de Mavo van Oosterhout, voert al een tijdje campagne. Eerder maakte het oranje pommetjessleutelhangers, met het oog op het naderende EK, waarvoor de opbrengst naar de kinderen in Cambodja gaat. Een strijdbare Julia van Eck: “Het zou mooi zijn als de kinderen straks bedden krijgen om in te slapen en dat er op de school waar ze komen, voldoende geld is voor leraren, boeken en potloden. Het moet lukken.” De school twijfelt niet aan Julia. Wie het voor elkaar krijgt een Cambodjaanse tuktuk door Oosterhout te laten rijden, zal dit doel ongetwijfeld ook halen.

Doneren

Donateurs kunnen storten op rek. nr. 40.000 tnv Wilde Ganzen ovv Effent voor Cambodja.

Kijk ook in Fotoshoot en Filmshoot.