Startpagina
Favorieten

Altijd up-to-date!


 
EFFENT HAALT GELD OP VOOR CAMBODJA
Geplaatst op woensdag 18 april 2012

Uit BN De Stem 18-4-2012

Oosterhout - 'Voor ons is naar school gaan normaal, maar voor de kinderen in Cambodja niet.

Ook zij verdienen een kans op een mooie toekomst.' Het zijn de wijze woorden van de 13-jarige Julia van Eck, voorzitter van de leerlingenraad van het Effent College. Zij nam daarom het initiatief om samen met haar medescholieren geld in te zamelen voor een kindertehuis in Cambodja.

Julia presenteerde gistermiddag in een zelfgemaakt filmpje de plannen aan de tweede- en derdeklasssers van het Effent. Via verschillende acties willen de leerlingen 2.700 euro bij elkaar krijgen voor dit tehuis voor vondelingen en weeskinderen. Kinderen komen er vaak terecht, omdat ze verwaarloosd worden door hun ouders.

De verbinding met Cambodja wordt gelegd door Theodoor Bolten, die vanuit een stichting samenwerkt met de ontwikkelingshulporganisatie Wilde Ganzen. 'Er is niet genoeg geld om het tehuis op de been te houden', vertelt Bolten. 'Dus moeten we op allerlei manieren aan geld komen. Zo kwam de samenwerking met het Effent.' Verschillende scholieren vragen zich af of het geld dat zij ophalen wel goed terechtkomt. Volgens Bolten zit dat wel goed. 'Er is echt heel veel dat naar allerlei shit gaat en in verkeerde handen terechtkomt. Maar Wilde Ganzen is een erkende organisatie die er kort op zit. Ik ga zelf ook tweemaal per jaar naar Cambodja om te kijken of alles goed loopt.'

www.kinderhuiscambodia.nl