Startpagina
Favorieten

Interview


 


Klik op de foto!
MISSCHIEN WEL HET MOEILIJKSTE WERK OP SCHOOL: ROOSTERS MAKEN
Geplaatst op vrijdag 06 september 2013

Sinds dit schooljaar heeft Effent een nieuwe roostermaker: de heer Nuijten. Reden voor Esmee Wadners, Aleyna Ilhan en Lynn van Gils om eens kennis te gaan maken.

Meneer Nuijten, u bent eigenlijk nog maar net begonnen op Effent: wat is uw eerste indruk?

Ik vind het een leuke, gezellige school, collega's zijn aardig en vangen mij goed op bij de inwerking.

Heeft u eerder op een school gewerkt?

Jazeker. Eerder was ik roostermaker op Van Cooth en het Cingel College, beiden in Breda. Evenals Effent vallen zij onder ROC West-Brabant.

Hoe word je roostenmaker?

Ik heb de MTS Technisch Informatie gedaan. Ben begonnen bij Fuji, je weet wel van de fotorolletjes, waar ik productie-automatisering heb gedaan. Daarna heb ik op de politie-academie gewerkt, als planner. En daar werkte ik met hetzelfde systeem als wat we nu hier hebben.

Roosters maken lijkt ons nog een hele klus. Wat vindt u zelf het lastigste van roosters maken?

Dit schooljaar zijn er veel leerlingen en het aantal lokalen is hetzelfde. Dus dat vraagt veel aan planning. Lastigste zijn natuurlijk de wijzigingen die op het laatste moment bekend worden, bijv. omdat een docent onverwacht ziek uitvalt. Iedereen moet snel op de hoogte zijn van de veranderingen dus dan werk je wel even onder druk om alles weer goed te laten lopen.

Bent u de hele dag met roosters maken bezig?

Wel het grootste deel van de tijd. Maar ik ondersteun ook waar nodig de administratie en de conciërge, heb een aantal taken die met de veiligheid op school te maken hebben en ga me ook met de website van Effent bezighouden.

Heeft u hobby's?

Ik speel trompet, dat vind ik erg leuk. Daarnaast reis ik vaak naar Indonesië want daar komt mijn vrouw vandaan. Een prachtig land.

Hartelijk dank voor dit interview en wij wensen u een leuke tijd hier op Effent.