Startpagina
Favorieten

Droomfabriek


 
MENEER KOEKKOEK'S PASSIE VOOR PAARDEN
Geplaatst op woensdag 30 oktober 2013

Leraar Tekenen meneer Koekkoek heeft een bijzondere passie: paarden! Hij werkte met een paard dat onlangs nog actief was op het wereldkampioenschap voor springruiters! Reden voor paardenliefhebbers Naomi van Oosterhout en Melanie Lebbing om daar eens over door te vragen.

U reed op een paard en die heeft gelopen op het wk. Hoe voelt dat nou?

Ja, ik ben best trots, ik heb eerst Double B, zo heet het paard, gereden en vond haar heel leuk. En toen ging ze naar een andere ruiter, en daar presteert ze nu heel goed. Ik ben zelf ook speciaal naar de finales gaan kijken om te zien hoe ze het deed.

En hoe deed ze het?

Heel erg goed, Ze is klein, ook weer niet héél mooi, 5 jaar en wat ze noemen een ‘underdog’, een paard waar op het WK nog niet veel van verwacht wordt. Het was bovendien een moeilijk parkoers. Ze startten met 244 springpaarden en slechts 23 daarvan reden foutloos, dus dat er geen balk afviel. En Double Bwas een van die 23 paarden!

Van welk ras is Double B en reed u er vaak op?

Een Kwpn’r: K koninklijk W warmbloed P paard N Nederland. Ik mocht het paard wat ze noemen zadelmak maken. Dat gebeurt meestal als een paard een jaar of 2 is. Het paard moet dan wennen aan het zadel en het hoofdstel. Ik doe dat ook niet alleen. Als ik op het paard ga zitten, moet iemand anders deze in het begin nog vasthouden.

Heeft u ook eigen paarden?

Ja ik heb nog een eigen paard Florance en die gaat nu verkocht worden. En ik berijd nog regelmatig een paardje, Dakota heet die, van een ander. In het voorjaar komen er weer 3 nieuwe paarden bij om zadelmak te maken. Het zijn allemaal paarden van het Kwpn-ras.

We zoeken nog even na op internet en vinden de volgende informatie: Het KWPN is geen oud paardenras maar een modern type warmbloedpaard dat speciaal gefokt wordt om te kunnen presteren in de top van de hedendaagse paardensport. In 1988 verkreeg dit stamboek het predicaat Koninklijk.

Hoe lang bent u al bezig ‘in de paarden’?

Eigenlijk heel mijn leven al. Als je eenmaal om paarden geeft, dan gaat dat ook niet meer weg.

Daar weten wij alles van! Wij bedanken meneer Koekkoek voor dit leuke gesprek.

Voorde WK-race van Double B.,kijk hier

Naomi van Oosterhout en Melanie Lebbing