Startpagina
Favorieten

Droomfabriek


 
NAC-AANVOERDER JELLE TEN ROUWELAAR: 'OP MIJN 16E GING IK PAS KEEPEN'
Geplaatst op dinsdag 20 maart 2012

‘Toegegeven, ik ben er niet trots op, maar ik was vroeger op school een moeilijke jongen. Dankzij het voetbal ben ik toch nog goed terechtgekomen.’ Jelle ten Rouwelaar geeft een uur lang open en eerlijk antwoorden op de vragen die tweedeklassers van Effent hem stellen. VakQ heeft de NAC-aanvoerder uitgenodigd en de Mavo/Havo-groep 2a maakt duidelijk goed voorbereid te zijn.

Zo heeft Evi bij haar research vastgesteld dat Jelle een tatoeage draagt. ‘Meer dan één’, vertelt Ten Rouwelaar openhartig, ‘één van mijn zoontje op de borst en die van m’n dochtertje op de bovenarm’. Deny gaat nog een stapje verder: ‘Hoeveel verdient u eigenlijk?’ Voor het eerst ontwijkt de NAC-goalie het antwoord. ‘Voetballers verdienen tussen de 2.5 en 3 ton gemiddeld’, weet iemand. Jelle bekent dan 'niet onder het gemiddelde te zitten…’

Maar de meeste vragen gaan natuurlijk over voetbal. Okki: Hoe word je keeper? ‘Ik ging pas op mijn 16e op doel en al snel werd gezegd dat ik talent had’. Jeff wil weten hoe je je op een strafschop voorbereidt. De NAC-keeper laat tot ieders verrassing weten een kladblok bij te houden waarin alle strafschopnemers van de eredivisie staan ‘met daarachter in welke hoek ze schieten’. Ook horen de Effentscholieren voor het eerst dat bondscoach Bert van Marwijk Jelle ‘als vierde keeper van Oranje ziet’ Er hoeft maar iets met een van die drie te gebeuren of Ten Rouwelaar gaat deze zomer naar het EK.