Startpagina
Favorieten

Het dagmenu van dinsdag 20 november 2018

Roosterwijzigingen

Tienerjournaal

JONGSTE UNICEF-AMBASSADEUR OOIT
De Engelse actrice Millie Bobby Brown, bekend van de populaire Netflix-serie Stranger Things, is benoemd tot goodwill-ambassadeur van Unicef. De 14-jarige Brown is daarmee de jongste in die rol ooit. De Stranger Things-ster wil mensen wereldwijd bewust maken van kinderrechten en kwesties die met jongeren te maken hebben. Voorbeelden daarvan zijn gebrek aan onderwijs, veilige plekken om te spelen en leren, pesten, armoede en de invloed en gevolgen van geweld.
GEEN VACCINATIEPLICHT
Het kabinet neemt maatregelen tegen de inzakkende vaccinatiegraad. Mensen die hun kind een inenting onthouden, worden aangesproken op hun gedrag. Ook gaat de overheid de strijd aan met onjuiste informatie over vaccinatie en moet het makkelijker worden om gemiste injecties in te halen. De vaccinatiegraad daalt de laatste jaren licht. Vooral bij de inenting tegen HPV (de veroorzaker van baarmoederhalskanker) is de terugloop van 61 procent naar nog geen 46 procent in twee jaar tijd opmerkelijk. Een verplichte vaccinatie komt er (nog?) niet.
EENZAAMHEID OOK EEN PROBLEEM ONDER JONGEREN
De Tweede Kamer wil dat het kabinet een actieprogramma tegen eenzaamheid begint voor jongeren, vergelijkbaar met dat voor ouderen. De Kamer heeft daar een motie over aangenomen van D66 en PvdA. Tot 10 procent van de jongeren heeft te maken met langdurige eenzaamheid. Zij kunnen last krijge van slaapproblemen, depressies en verslavingen.
NOODKLOK JEUGDZORG
Oosterhout heeft samen met nog vier andere gemeenten minister Hugo de Jonge van volksgezondheid geen kerstklok, maar een noodklok gestuurd in de vorm van een kerstkaart. In Oosterhout bedraagt het tekort op jeugdzorg zes miljoen euro.

Looks

WINTER
Fashion

Het moet niet gekker worden

FAMILIE VEILT 16-JARIGE DOCHTER VIA FACEBOOK
De familie van een 16 jarig meisje bood haar eind oktober te koop aan via Facebook dat het beriht te laat ontdekte. Plan International meldt dat de vader van het meisje 500 koeien, drie auto's en 10.000 dollar zou hebben gekregen voor zijn dochter. Zij is op 3 november met de hoogste bieder getrouwd tijdens een ceremonie in het oosten van Zuid-Sudan. Vijf mannen zouden hebben mee geboden. Volgens Plan International zijn onder hen hoge overheidsfunctionarissenPoll

 Vaccineren tegen mazelen moet verplicht worden
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Vraag & Antwoord
Stel een interessante vraag en je krijgt onmiddellijk antwoord!Poll

 Ik wens voor 2019 ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag jarig!

Luc Braams (18 jaar)
Anouk Koevoet (20 jaar)
Lotte Beerman (20 jaar)
Mitchel Kuppens (21 jaar)

Hartelijk gefeliciteerd!

Mooiste plekje op aarde

IJSSCULPTUREN
In China

Kiekje!


Hong Kong Ballet

Quest

Het klinkt raar, maar wij hebben de kerstman van de Amerikanen overgenomen terwijl die Santa Claus juist weer aan ons te danken hebben. Hoe zit dat?

De Nederlanders die zich in Nieuw-Amsterdam, het latere New York vestigden, brachten hun gewoonten zoals het vieren van Sinterklaas mee naar Amerika. Wel veranderden er enkele dingen zoals de datum (enkele weken later met kerst) waardoor Santa Claus steeds meer een kerstman werd. De mijter werd vervangen door een muts, de kromstaf verdween.  In Nederland zetten kinderen schoenen voor de open haard, voor de kerstman worden sokken bij de open haard opgehangen.

[Meer]Quote

Een kus is de kortste afstand tussen twee mensen
Onbekend

Record

WAS TRIJNTJE KEEVER DE LANGSTE VROUW OOIT?

De uit Edam afkomstige Trijntje Keever (1616-1633) was met 2,60 meter een van de langste vrouwen aller tijden. Misschien wel dé langste ooit. Trijntje had acromegalie, wat letterlijk lichaamsuiteindenvergroting betekent. Ze werd op kermissen en jaarmarkten tentoongesteld. Trijntje overleed toen ze 17 jaar was. Zoek meer records en klik hier.


 
Opdracht

TYPISCH NEDERLANDS
Haringhappen. Wat is er allemaal typisch Nederlands? Speel de quiz en klik hier.
Wie spreekt de waarheid?
5 meiden (Maegan, Meike, Linde, Sophie, Celine)  poneren samen 20 stellingen. Maar niet alles wat ze zeggen is waar. Sterker nog, slechts één van hen spreekt steeds (4x dus) de waarheid, de anderen doen dat soms wel, soms niet. Als jij de goede naam invult, maak je kans op 2 bioscoopbonnen. Deze fotoquiz Ken Je Recht staat ook in het Weekblad van Oosterhout. De winnaar wordt op 1 oktober bekendgemaakt op de Facebookpagina Tienerpartij! Klik op de foto en speel!
KOPSTUKKEN
Wie zijn deze (inter)nationale kopstukken? Klik op de foto.

Effent

TIENERPARTIJ WIL MEER STREET-ART IN CENTRUM
Wethouder Economie en Jeugd Robin van der Helm bezocht Effent voor een gesprek met de Tienerpartij. Hoofdonderwerp: hoe maken we het centrum aantrekkelijker. Aan ideeën geen gebrek bij de Tienerpartij: street-art, groen, dans/flashmobs, doorgaan met leuke activiteiten, betaalbare jongerenhuisvesting, auto´s weg van de Heuvel, een jaarlijkse snoepmarkt, alcoholvrije 18- feesten, winkels als showrooms.
WINNAARS OLIEBOLLENQUIZ
De winnaars van de Oliebollenquiz 2018 zijn bekend: Klik op de foto voor hun namen.Poll

 Moet mobiel appen op de fiets verboden worden?
 
 
 
 
 
 
 
 
 Train je brain

Welk antwoord is het kleinste.

2x0x0x8 = , 20+0-8 = , 2+0+0+8 = , 200:8 =  en 200-8 = .


Antwoord op de vorige vraag:

De vader van Jan heeft drie zonen: Kwik, Kwek en ...
Antwoord: Jan natuurlijk


 Soumia