Startpagina
Favorieten

Het dagmenu van maandag 17 september 2018

Roosterwijzigingen

Tienerjournaal

OPVOUWBARE TELEFOON
Al jaren praat men erover maar het lijkt er nu toch van te komen: Samsung wil zijn opvouwbare smartphone in november presenteren.
TIENERTROONREDE
De Tienerpartij presenteert vandaag op Prinsjesdag haar eigen Tienertroonrede. Hierin staan wensen van tieners die gebaseerd zijn op enquêtes die we eerder op onze school Effent hielden. Zo wordt er gepleit om de wachtlijsten in de jeugdzorg te beëindigen, meer street-art in de stadscentra, tienerreferenda en meer eigen verantwoordelijkheid voor tieners in laats van verboden. Ook over onderwijs worden veel voorstellen gedaan. Zo wordt een vak overdoen als je er al een voldoende voor gehaald hebt, niet zinvol gevonden, moeten er diploma's komen waar je vakken op Mavo- en Havo-niveau kunt doen, tast Magister teveel de privacy van scholieren aan en wil men plastic weg uit de scholen. Ook Oosterhoutse deskundigen zoals historica Cock Gorisse en Bn DeStem eindredacteur Nicole Froeling-Andries leveren bijdragen. De Tienertroonrede is vanaf vanavond te vinden op het youtube-kanaal van de Tienerpartij.
ER WORDT MINDER GEPEST
Er wordt minder gepest op de scholen. Dat heeft het Ministerie van Onderwijs bekend gemaakt nu de Week tegen het Pesten gestart is. Het pesten in het voortgezet onderwijs is in 4 jaar tijd gedaald van 11 naar 5%. Scholen besteden steeds meer aandacht aan pesten.
OM EIST 10.000 EURO VAN JEUGDSOOS VOOR GOED DOEL
Jongerensoos 't Waeske in Guttecoven bij Sittard had nooit alcohol mogen schenken aan de 15-jarige Max à Campo. De jongen werd dronken en kwam vervolgens om het leven bij een verkeersongeluk. Het OM eiste daarom vandaag in een rechtszaak tegen de soos dat 't Waeske 10.000 euro overmaakt aan de Stichting Jeugd en Alcohol.
APPVERBOD OP FIETS
Appen op de fiets wordt vanaf 1 juli 2019 verboden. Dat heeft minister van Verkeer Van Nieuwenhuizen bekendgemaakt. Hoe hoog de boete gaat worden is nog niet bekend

Looks

HERFSTMODE
2018
HOEDJES
Het is voor leden van regering en parlement traditie bijzondere hoofddeksels te dragen op Prinsjesdag. Klassen 1B en 1C vervaardigen hun eigen hoedjes voor deze dag tijdens de lessen Beeldende Vorming en Techniek.Poll

 Vaccineren tegen mazelen moet verplicht worden
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Vraag & Antwoord
Stel een interessante vraag en je krijgt onmiddellijk antwoord!Poll

 Ik wens voor 2019 ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mooiste plekje op aarde

TAJ MAHAL
Een beroemd gebouw is de Taj Mahal in India. Speel de quiz Waar is dit dan? (Ga naar Quiz - And the winner is)

Quest

Waar komt de naam Nieuw-Zeeland vandaan?

In 1642 ging de zeevaarder Abel Tasman op expeditie voor de VOC. De reis voerde hem onder Australië door langs het eiland dat nu zijn naam draagt: Tasmanië.

Verder oostwaarts kreeg hij twee nog grotere eilanden in het zicht, en die noemde hij Nova Zeelandia. Genoemd naar de Nederlandse provincie Zeeland!

[Meer]Quote

If you never chase your dreams, you will never catch them
Onbekend

Liefde en zo

THINKING OF HIM
Een werk van de kunstenaar Roy Lichtenstein.


 


Poll

 Spijbelen voor het Klimaat is nodig
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag anno 1963

ONGELUK MET DE KOETS

Hoewel de Gouden Koets door Den Haag rijdt op Prinsjesdag en verder niet veel meer gebruikt wordt, is het een cadeau van de Amsterdamse bevolking aan het Koninklijk Huis. Een keer ging het overigens mis  op Prinsjesdag. Juliana was koningin en de prinsesjes Beatrix, Irene en Marijke reden in een andere koets, de crème caleche er achteraan. Totdat een van de paarden op hol sloeg en de koets tegen een boom tot stilstand kwam. Iedereen was ongedeerd, de prinsesjes stapten gewoon over in de Gouden Koets.
Train je brain

De vader van Jan heeft drie zonen: Kwik, Kwek en ...
Antwoord op de vorige vraag:

Wat weegt het zwaarst: een kilo stenen of een kilo veren?
Antwoord: Even zwaar natuurlijk


 Soumia