Startpagina
Favorieten

Het dagmenu van dinsdag 21 augustus 2018

Roosterwijzigingen

Tienerjournaal

JOS B. OPGEPAKT IN SPANJE
De 55-jarige Jos B. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is vanmiddag aangehouden in Spanje. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland
De 11-jarige Verstappen werd in 1998 dood aangetroffen op de Brunsummerheide. Via dna-onderzoek is Jos Brech naar voren gekomen als verdachte. Hij is sinds april als vermist opgegeven. Dna van familieleden leidde uiteindelijk, 20 jaar later, naar B.
OUDERS LATEN KINDEREN ALCOHOL DRINKEN
De grootste groep ouders van 16- en 17-jarige kinderen (56%) staat het toe als hun kind voor z'n achttiende alcohol drinkt. In veel gevallen kopen zij zelf de drank voor hun minderjarige kind. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder bijna 2.500 ouders van 16- en 17-jarigen. De helft (52%) van de ouders weet dat hun kind ook daadwerkelijk drinkt, ook al mag het niet van de wet. Veel ouders willen voorkomen dat hun kind stiekem drinkt.
BEDRIJVEN SNAKKEN NAAR PERSONEEL
Er is in de regio West-Brabant een schreeuwend tekort aan personeel. In vrijwel alle beroepen zijn er vacatures. Het aantal WW-uitkeringen in Brabant is binnen een jaar met liefst 24% afgenomen. De 10 meest gevraagde beroepen: ICT-er, bouwvakker, automonteur , logistiek medewerker, verpleegkundige, arts, jurist, kok, kelner en leraar.

Het moet niet gekker worden

VS: AGENT VEROORDEELD VOOR DOODSCHIETEN TIENER
Een jury in Texas heeft een politieagent met een lichte huidskleur schuldig bevonden aan moord voor het doodschieten van Jordan Edwards (38), een donkere 15-jarige jongen, in een auto in een buitenwijk van Dallas in 2017. De veroordeling van een agent voor het doodschieten van een ongewapende burger is zeldzaam in de VS. De agent kan levenslang krijgen.Poll

 Vaccineren tegen mazelen moet verplicht worden
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Vraag & Antwoord
Stel een interessante vraag en je krijgt onmiddellijk antwoord!Poll

 Ik wens voor 2019 ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mooiste plekje op aarde

TIANMEN
China

Kiekje!Bij de beesten af

GIERZWALUW KAN 10 MAANDEN AANEEN VLIEGEN
Eten, drinken, slapen en zelfs paren. Gierzwaluwen doen het allemaal in de lucht. Volgens een recent wetenschappelijk onderzoek uit Zweden kunnen de vogels 6 tot 10 maanden achterelkaar vliegen, zonder te landen. Geen enkele andere vogel blijft zo lang in de lucht.


 
Effent

MORGEN
Zie er leuk uit!Poll

 Spijbelen voor het Klimaat is nodig
 
 
 
 
 
 
 
 
 Train je brain

Hoeveel woorden rijmen er op 'twaalf'?
Antwoord op de vorige vraag:

In welk woord van 12 letters zit geen klinker?


Antwoord: Zandweggetje (Klinker is ook de naam van een straatsteen...)


 Soumia