Startpagina
Favorieten

Het dagmenu van maandag 09 april 2018

Roosterwijzigingen

Tienerjournaal

HULPORGANISATIES: GIFGASAANVAL SYRIE
Tussen 50 en 150 Syrische burgers zouden zaterdag om het leven zijn gekomen bij een aanval met giftige chemicaliën in Douma. De aanval zou het werk zijn van het regeringsleger van de Syrische president Bashar al-Assad. 
VAK EDELSMID POPULAIR
Een snel groeiend aantal mensen legt zich toe op het maken van unieke sieraden en wil er uiteindelijk zijn beroep van maken. Het aantal ingeschreven edelsmeden is in 5 jaar tijd gegroeid met ruim 30 procent tot 1552. De bekendste opleiding tot goud- en zilversmid staat in Schoonhoven.

Looks

WO-MANLIKE
PakPoll

 Het is goed om als tiener een bijbaan te hebben
 
 
 
 
 
 
 


 
Vraag & Antwoord
Stel een interessante vraag en je krijgt onmiddellijk antwoord!Poll

 Examens: Er wordt teveel op kennis en te weinig op vaardigheden getoetst
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Quest

Het meest besproken onderwerp is het weer. En dan vooral hoeveel graden het is, Celsius welteverstaan. Waar komt de naam vandaan? De Zweedse Astronoom Anders Celsius introduceerde zijn temperatuurschaal al in 1740. Toch is er wel iets veranderd. Celsius legde het kookpunt op 0 graden en het vriespunt op 100 graden Celsius. Onbekenden hebben dit door de jaren heen omgedraaid.

[Meer]Quote

Wie niet in staat is een fout te maken, is tot niets in staat
Abraham Lincoln (Amerikaans president, 1809-1865)

Liefde en zo

THINKING OF HIM
Een werk van de kunstenaar Roy Lichtenstein.

Record

15-JARIGE BEDWINGT ALLE WERELDTOPPEN

2011: De Amerikaan Jordan Romero is met 15 jaar de jongste bergbeklimmer die op alle 7 continenten de hoogste berg heeft beklommen. Kerstavond 2011 bereikte hij als slot op Antarctica de top van de Mount Vinson. 


Poll

 Moet mobiel appen op de fiets verboden worden?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag anno 2011

SCHIETPARTIJ IN WINKELCENTRUM ALPHEN AAN DEN RIJN
Rond het middaguur schiet Tristan van der Vlis in en bij het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan de Rijn om zich heen. Hierbij vuurt hij gedurende enkele minuten zeker honderd schoten af waarbij 6 mensen gedood worden. Na deze daad pleegt hij zelfmoord door zichzelf door het hoofd te schieten. Twee van de doden zaten op een scootmobiel en een liep met een rollator. De dader kende veel psychische problemen maar kon als lid van een schietvereniging makkelijk aan wapens komen.Train je brain

In welk woord van 12 letters zit geen klinker?


Antwoord op de vorige vraag:

Hoeveel randen heeft een cirkel ?


Antwoord: Twee, binnen- en buitenkant


 Soumia