Startpagina
Favorieten

Het dagmenu van dinsdag 12 september 2017

Roosterwijzigingen

Tienerjournaal

' DRIEKWART VLUCHTENDE JONGEREN UITGEBUIT EN MISBRUIKT'
Schokkende cijfers over jongeren en kinderen, die via Libië naar Europa vluchten. Ruim driekwart van hen wordt misbruikt, mishandeld en uitgebuit. Dat staat in een rapport dat is uitgebracht door Unicef en de Internationale Organisatie voor Migratie van de VN.
ONTSLAG FRANK DE BOER
Frank de Boer is na aper 77 dagen ontslagen als manager bij de Engelse Premier Leagueclub Crystal Palace. De Boer was 4 duels coach waarin 4x verloren werd en geen enkel doelpunt werd gescoord. De oud-international was eerder wel succesvol bij Ajax.

Looks

WO-MANLIKE
Pak

Het moet niet gekker worden

TANDPASTA EN ZONNEBRANDCRÈME ZIJN GENEESMIDDELEN
Tandpasta en zonnebrandcrème worden een stuk goedkoper door een uitspraak van de Hoge Raad, de hoogste rechter van het land. Die besliste vrijdag in een lang lopende zaak dat tandpasta en zonnebrandcrème geneesmiddelen zijn en dat er dus maar 6 procent btw over betaald hoeft te worden, in plaats van 21 procent. Poll

 Alle kinderen moeten het Wilhelmus uit hun hoofd leren
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Vraag & Antwoord
Stel een interessante vraag en je krijgt onmiddellijk antwoord!Poll

 Hoeveel gouden medailles wint Nederland bij de Olympische Winterspelen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kiekje!


Bevroren watervalQuote

Weg met Google, jij bent wat ik zoek!
Ellen de Liefde

Record

RECORDBEDRAG VOOR STEEN DER WIJZEN
Een zeldzaam exemplaar van het eerste deel uit de Harry Potter-reeks heeft op een veiling in de Verenigde Staten een recordbedrag van bijna 68.000 euro opgebracht. Het gaat om een Engelse uitgave van het boek Harry Potter en de steen der wijzen die in 1997 in een oplage van 500 stuks was gedrukt. De meeste exemplaren waren bedoeld voor Britse bibliotheken.


 
Opdracht

GELD TERUGKRIJGEN VAN DE BELASTING
Veel jongeren die werken (vakantiewerk, bijbaantjes) laten geld liggen omdat ze geld terug kunnen krijgen van de Belastingdienst. Bij VakQ ontdek je vandaag hoe.

Effent

MET 10 EURO VUL JE EEN SCHOOLTAS
250 miljoen kinderen op de wereld kunnen niet lezen en/of schrijven. Unicef zamelt daar geld in om onderwijs mogelijk te maken. Met € 10,- euro vul je al een schooltas en laat je een kind naar school gaan. Kijk op de website van Unicef en volg ook hier komende acties ter ondersteuning.Poll

 Ieder kind moet een keer het Rijksmuseum bezoeken en de Nachtwacht zien
 
 
 
 
 
 
 
 
 Train je brain

Is vermiljoen een getal of een kleur?
Antwoord op de vorige vraag:

Wat weegt het zwaarst: een kilo stenen of een kilo veren?
Antwoord: Even zwaar natuurlijk


 Soumia