Startpagina
Favorieten

Het dagmenu van dinsdag 31 januari 2017

Roosterwijzigingen

Looks

MISS UNIVERSE
De Franse Iris Mittenaere is Miss Universe 2017. De 23-jarige Française werd in Lille geborenPoll

 Moet mobiel bellen en appen op de fiets verboden worden?
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Vraag & Antwoord
Stel een interessante vraag en je krijgt onmiddellijk antwoord!Poll

 Voor 2017 wens ik ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mooiste plekje op aarde

APPENZELLERLAND
In Zwitserland

Quest

Waarom zijn rozen rood? Volgens de Griekse mythologie komt dit door Afrodite, de godin van de liefde. Zij ontstond uit het zeeschuim en droeg een boeket witte bloemen in de armen toen ze gevonden werd. Afrodite (Venus bij de Romeinen) viel voor de charmes van Adonis. Ares die door zijn vrouw bedrogen werd, besloot wraak te nemen en haar minnaar te vermoorden. Radeloos zocht zij haar stervende geliefde op, maar onderweg kwetste ze zich aan de doorns van een struik witte rozen en liep haar bloed over enkele bloemen. [Meer]

Bij de beesten af

GIERZWALUW KAN 10 MAANDEN AANEEN VLIEGEN
Eten, drinken, slapen en zelfs paren. Gierzwaluwen doen het allemaal in de lucht. Volgens een recent wetenschappelijk onderzoek uit Zweden kunnen de vogels 6 tot 10 maanden achterelkaar vliegen, zonder te landen. Geen enkele andere vogel blijft zo lang in de lucht.Quote

Leraren openen de deur, maar je moet zelf binnengaan
Chinees gezegdeEen dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

OPENINGSZIN

Hoe leg je een contact met een leuke vrouw?

'Speels krullend haar, intelligente blik, een lieve lach - maar genoeg over mij, hoe is het met jou?'


Record

LANGERE MENSEN KRIJGEN MEER KINDEREN
Dat de Nederlander gemiddeld de langste mens ter wereld was wisten wel al. Oorzaken: goede gezondheidszorg, goede voeding (melk en vlees) en de welvaart. Onderzoeker Gert Stulp heeft nóg een reden ontdekt: langere mensen krijgen meer kinderen... Door deze natuurlijke selectie geven deze lange mensen hun genen door aan de kinderen.


 


Poll

 Oosterhout heeft stadsrechten, maar is een dorp
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag anno 1913

PHILIPS RICHT SPORTVERENIGING OP VOOR EIGEN WERKNEMERS

Op 31 augustus 1913 richten vijf heren aan de Vrijstraat in het centrum van Eindhoven de Philips Sport Vereniging op. Tot 1928 kunnen alleen werknemers van Philips er lid worden. PSV is voortgekomen uit de behoefte die bij Philips bestaat om werknemers de mogelijkheid te bieden tot ontspanning. De oprichting viel gelijk met de viering van 100 jaar onafhankelijkheid van Nederland (een eeuw eerder was immers Napoleon vertrokken).

De voetbalclub begon als een fabrieksploeg van de N.V. Philips’ Gloeilampenfabrieken en trad in 1915 toe tot de Nederlandse competitie. In minder dan tien jaar wist PSV op te klimmen tot de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal, waaruit de club sinds 1926 niet meer is verdwenen. Het beste seizoen ooit was 1987-88 (notabene nádat Gullit vertrok en vóórdat Romario arriveerde) toen de landsitel, beker en EC 1 (tegenwoordig Champions League) gewonnen werd.
Train je brain

De vader van Jan heeft drie zonen: Kwik, Kwek en ...
Antwoord op de vorige vraag:

Hoeveel randen heeft een cirkel ?


Antwoord: Twee, binnen- en buitenkant


 Soumia